Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

V povedih označi prilastkov odvisnik.

Knjiga, ki ima naslov 1283 Pele, je nekaj posebnega. Opisuje vseh 1283 golov, ki jih je v svoji karieri zabil legendarni Brazilec. Zanimiv je tudi podatek, da je natisnjena v le 1283 luksuznih izvodih.

Kako bi tvoril nove smiselne povedi? Zložene povedi pretvori v enostavčne, pri tem upoštevaj pravopis.

Označi glavna stavka in se vprašaj po odvisnikih. Pazi, da boš označil celotna glavna stavka.

Cristiano Ronaldo, ki je pravi stroj za gole, je na 203 tekmah v dresu Real Madrida dosegel osupljive 203 gole oz. natanko gol na tekmo!

Vprašalnica:

Real Madrid in Cristiano Ronaldo sta se dogovorila o novi pogodbi, po kateri bo Portugalec za 17 milijonov evrov na leto ostal "baletnik" vse do leta 2018.

Vprašalnica:

Kateri odvisniki so v povedih? Označi glavni stavek, določi odvisnik, tako da izbereš ustrezno podčrtavo, nato izberi še vrsto odvisnika.

Zaspanček, Raca in Goska so velezvezdniki v deželi sambe in Copacabane, kjer je sicer najpomembnejša stvar na svetu nogomet.

prilastkov predmetni krajevni vzročni

Zdi se, kot bi nogometni zvezdniki ušli iz pravljice o Sneguljčici in sedmih palčkih.

osebkov predmetni načinovni prilastkov

Čeprav je Pele največji »žogobrcar« vseh časov, ga poznamo le po vzdevku.

časovni prilastkov osebkov dopustni
<NAZAJ
>NAPREJ193/463