Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
5.

Kdo je to? Na listke napiši imena vseh sošolcev. Vsak od vas naj izžreba, koga bo opisal. V zvezek nato nariši preglednico, v katero vpiši zahtevane podatke o izžrebanem sošolcu, nato pa ga opiši. Besedilo daj v pregled učiteljici oz. učitelju.

Ali si imel težave s samostojnim zbiranjem podatkov in tvorjenjem besedila? Odgovori.
Če si imel težave, zapiši, katere so bile.

6.

Na podlagi podatkov iz preglednice napiši še opis Amalije Božič.

7.

Kakšne so osebe na fotografijah? Izberi eno in jo opiši. Osredotoči se na sestavine zunanjosti.

8.

Učiteljica je dala Vesni skrivno nalogo, da označi Manco. Vesna se je na oznako bolje pripravila kot na opis in si izdelala preglednico, v katero si je zapisovala opažanja. Oglej si v preglednici, kaj je opazovala, nato pa na podlagi njenih zapiskov napiši Mančino oznako. Bodi pozoren na ustrezne utemeljitve.

9.

Katere lastnosti imata Maj in Taj? Preberi besedilo in napiši oznaki oseb.

Ko sem prišel domov, sem najprej postlal posteljo, ker se mi je zjutraj mudilo in nisem utegnil, in posesal po stanovanju, saj že dva dni nismo sesali. Nato sem se lotil pisanja domače naloge. Dokler nisem opravil naloge, sem telefon za vsak slučaj pustil kar v dnevni sobi, da me med delom ne bi motili. Šele po opravljenih obveznostih sem si vzel 5 minut časa in malce pobrskal po spletu. Medtem se je iz šole vrnil moj brat Taj. Torbo je z vso močjo zalučal proti vratom svoje sobe in se odpravil v kuhinjo. Začel si je pripravljati sendvič. Iz hladilnika je izvlekel vse sestavine in iz omarice vzel kruh. Namesto da bi ga odrezal, ga je kar odlomil, napolnil z dobrotami in se odpravil v dnevno sobo jest. Vse ostanke hrane je pustil na pultu, salamo pa je nezavito vrgel nazaj v hladilnik kakor tudi kruh. Vsa pot do dnevne sobe je bila označena z drobtinicami kruha kot pri Janku in Metki, v dnevni sobi pa je bil pravi svinjak. Prosil sem ga, naj se kulturno prehranjuje in naj spoštuje moje delo, saj sem nekaj trenutkov pred tem sesal, vendar pa se je le nasmehnil in jedel dalje. Takrat se nisem mogel več zadržati, zato sem mu iztrgal sendvič iz rok in ga vrgel skozi okno. Začudeno me je pogledal in si šel v kuhinjo pripravit novega.

<NAZAJ
>NAPREJ47/547