Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Označevanje sile

Na fizikalnih risbah ponazarjamo sile z usmerjenimi daljicami — vektorji. Dolžina vektorja oziroma usmerjene daljice predstavlja velikost sile, začetna točka vektorja mesto delovanja sile in puščica smer delovanja sile.
Dogovorjen znak za silo je črka $F$ (po angleškem izrazu za silo — force). Nad znak za silo dodamo še znak za vektor $\overset{\rightharpoonup}{F}.$ 

Na sliki vektor $\overset{\rightharpoonup}{F}$ predstavlja silo fantove noge na žogo. Dolžina vektorja tako predstavlja velikost, smer vektorja pa kaže na smer fantove sile na žogo.

Uporaba silomera

S silomeri merimo velikosti sil v različnih primerih.

Večja enota na silomeru predstavlja $0,2\;\rm{N}$. Približno kolikšno silo kaže v posameznih primerih?

<NAZAJ
>NAPREJ113/260