Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Tlak

Vsi smo zelo veseli novozapadlega snega in zimskih radosti. Hoja po snegu pa je ob debeli snežni odeji lahko zelo nerodna, saj se nam ugreza. Ko nataknemo smuči ali krplje, je hoja po snegu mnogo lažja.

Razmisli

S tem ko smo nataknili smuči oziroma krplje, smo povečali silo, s katero delujemo na sneg. Zakaj se nam zaradi povečanja sile na sneg ne ugrezne še bolj? 

Ali veš, da lahko brez težav ležimo na postelji z žeblji, malo težje je sedeti na njej, še težje pa stati.
Kaj bi opazil, če bi si po stisku žeblja med prsti ogledal blazinice prstov?

Podobno lahko opazimo, če pritisnemo balon ob konice žebljev. Če pritisnemo balon ob konico enega žeblja, balon poči. Na naslednjem filmu si lahko ogledaš, kaj se zgodi z balonom, če ga pritisnemo ob konice številnih žebljev. Zakaj?

<NAZAJ
>NAPREJ205/260