Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Z danim merilom lahko ugotovimo velikost narisane sile.

Na sliki vidiš narisano težo smučarja in sili podlage nanj. S premikajočim merilom na sliki izmeri velikost usmerjenih daljic in s sklepanjem oziroma preprostim izračunom lahko določiš velikost sil podlage na smučarja ($F_1$ in $F_2$). Sile so narisane v merilu: $1\;\rm{cm}$ pomeni $200\;\rm{N}$.

Z dano velikostjo sil lahko določimo merilo, v katerem je sila narisana.
Na sliki je verižica z obeskom z maso $72\;\rm{g}$. S premikajočim merilom na sliki določi najprej merilo, v katerem so narisane sile, in izračunaj velikost narisanih sil.

<NAZAJ
>NAPREJ135/260