Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Gostota poselitve

Na Zemlji je prebivalstvo izrazito neenakomerno poseljeno. Na {gostoto poselitve;Gostota poselitve je razmerje med številom prebivalcev in površino, na kateri živijo. Znotraj vsake države so seveda razlike v gostoti poselitve posameznih območij zelo velike.} vplivajo tako naravnogeografski kot družbenogeografski dejavniki, pri čemer na privlačnost posameznih območij za poselitev vpliva kombinacija naštetih dejavnikov. Zaradi tega so se na Zemlji oblikovala štiri izrazita območja zgostitve prebivalstva: Evropa, Južna Azija, Vzhodna Azija in severovzhodni del Severne Amerike.

Gostota poselitve sveta

Izračunaj povprečno gostoto poselitve za Slovenijo in za Mestno občino Ljubljana, če vzamemo, da ima Slovenija 2 milijona prebivalcev na 20.000 km2 površine in MOL 280.000 prebivalcev na 275 km2 površine.

<NAZAJ
>NAPREJ197/320