Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Razredčevanje, koncentriranje in mešanje

V trgovini s kemikalijami kupujemo koncentrirane raztopine. Pri delu v laboratoriju pa običajno uporabljamo razredčene raztopine, ki jih pripravljamo iz koncentriranih raztopin.

Če imamo na voljo samo razredčeno raztopino, si lahko pripravimo tudi bolj koncentrirano raztopino. Kakšno koncentracijo raztopine pa dobimo, če zmešamo dve raztopini z različno koncentracijo?

Odgovore na ta vprašanja bomo dobili v tej enoti. Naučili se bomo tudi, kako pripraviti razredčeno ali bolj koncentrirano raztopino s točno določeno koncentracijo.

Ponovitev

Kako razredčujemo kisline?

Kako lahko zmanjšamo količino vode v pravi raztopini?

Povežite ustrezne pojme z ustreznimi raztopinami.

Število napačnih: 0
<NAZAJ
>NAPREJ280/296