Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Masni delež

Voda iz pipe, sokovi, ki jih sami naredimo iz sadja, ali tisti, ki jih kupimo v trgovini, so vodne raztopine različnih snovi: vitaminov, sladkorjev in drugih snovi. Navadno so te snovi zapisane na etiketi, predvsem, če so dodane v postopkih priprave. Količina teh snovi je običajno podana na enoto soka v 100 gramih, 100 mililitrih in podobno.

V kemiji sestavo raztopine natančno definiramo. V tej enoti bomo spoznali, kako podamo sestavo neke raztopine. Podrobneje bomo spoznali masni delež.

Ponovimo

RAZTOPINA = TOPILO + TOPLJENEC

Povežite pojme, ki so povezani.

RAZTOPINA
ZMES
TOPNOST
g /100 g vode
MASNI DELEŽ
w
Število napačnih: 0

Kaj je značilno za raztopine?

<NAZAJ
>NAPREJ256/296