Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Kolobarniki

Za kolobarnike je značilno dolgo telo, ki sestoji iz večjega števila členov s podobno zgradbo. Med kolobarnike uvrščamo npr. deževnike in pijavke. Živijo tako v vodi kot na kopnem.

Členonožci

Glede na število vrst so najobsežnejša skupina organizmov, saj štejejo več kot milijon vrst! Velika večina členonožcev je sorazmerno majhnih, merijo od nekaj milimetrov do nekaj centimetrov. Razvili naj bi se iz kolobarnikov. Ime skupine izvira iz njihove členjenosti telesa in okončin. Telo členonožcev je običajno členjeno na glavo, oprsje in zadek. Imajo zunanje ogrodje iz snovi hitina, ki ne raste. Zato se morajo členonožci leviti (npr. murni se levijo približno dvajsetkrat, preden odrastejo). Členonožce delimo na štiri večje skupine: stonoge, rake, pajkovce in žuželke.

Iglokožci

Iglokožci so izključno morski organizmi. Imajo zvezdasto somerno telo. Skupina je dobila ime po apnenčastih ploščicah, iz katerih lahko izraščajo bodice. Iglokožci obsegajo skupine: morski ježki, kačjerepi, morske zvezde, morske lilije in brizgači.

<NAZAJ
>NAPREJ144/332