Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Povzetek

Živali so najbolj raznolika skupina živih bitij.

Skupne značilnosti vseh živalskih celic so: membrana, celično jedro in mitohondriji, od rastlinskih celic se razlikujejo po tem, da nimajo celične stene in kloroplastov.

Vse živali za svoj obstoj potrebujejo hranilne snovi. V nasprotju z večino rastlin si živali ne morejo same izdelati hranilnih snovi. Pridobiti jih morajo iz okolja.

Preglednica nekaterih gradbenih tipov živali. S klikom na posamezno sličico se le-ta poveča. 
Spužve Primer
Nevretenčarji - ploski črvi Primer
Nevretenčarji - členonožci Primer
Nevretenčarji - iglokožci Primer
Vretenčarji Primer

Razvrsti sistematske kategorije od največje do najmanjše. Ko pravilno premakneš vse besede, se prikaže napis 'Pravilno.'.

<NAZAJ
>NAPREJ148/332