Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Periodni sistem elementov

V zgodovinskem razvoju je znanih vrsta poskusov razvrstitve elementov v sistem. Temelj za današnjo razvrstitev je razvrstitev, ki je nastala v letih 1868—1869. Neodvisno drug od drugega sta jo pripravila ruski kemik Dmitrij I. Mendeljejev in nemši kemik Lothar Meyer. Elemente sta razvrstila po naraščajoči masi njihovih atomov. Dmitrij I. Mendeljejev
 Lothar Meyer

Periodni sistem si lahko predstavljamo kot predalnik z veliko predali. Vsak predal je namenjen enemu elementu in v njem so shranjeni    podatki o posameznem elementih.  V periodni sistem je bilo leta 2006 razvrščenih 117 elementov, katerih odkritje so potrdili. Za vsak element so podani njegov simbol, pogosto tudi ime elementa in zaporedna številka njegove razvrstitve.

Shema periodnega sistema, prikaz posameznih elementov. Če kliknete na simbole bakra, srebra in zlata, se prikažejo slike teh elementov.

<NAZAJ
>NAPREJ12/332