Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
12.

Kako bi zvenel pogovor med Julijo in Romeom danes? Prevedi del odlomka v sodobni jezik. Lahko se odločiš za knjižno ali pogovorno različico.

13.

Katera izmed naštetih del so dramska? Izberi pravilne odgovore.

14.

Preberi besedilo.

Kateri gledališki delavec poskrbi za oblačilo igralcev? Dopolni.

Za oblačila igralcev skrbi kostumograf .
15.

Kako bi oblekel Julijo in Romea z oblačili iz renesanse? Pomagaj si s prej prebranim besedilom in izberi ustrezna oblačila.

Slika 1 Slika 2 Slika 3
Slika 4 Slika 5 Slika 6
16.

Kaj pa sodobna Julija? Podrobno opiši, kakšen kostum bi pripravil za Julijo, živečo v 21. stoletju. Upoštevaj usmeritve, ki veljajo za pisanje opisa. Opravo lahko tudi skiciraš.

<NAZAJ
>NAPREJ358/547