Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
6.

S čim sta v odlomku primerjana žvižganje in petje? Označi rešitev v besedilu.

7.

Besedilo pripoveduje vsevedni pripovedovalec. Kaj je zanj značilno? Odgovori.

8.

Pripovedovalec se osredotoča na fantove misli in čustva, komičnost pa vzbujata tudi njegov zunanji videz in vedenje. Ponovno natančno preberi odlomek in Tilko nariši.

Preveri, ali si pri risanju upošteval vse podrobnosti.

9.

Iz besedila izvemo, da je bila Tilkova nesojena nevesta že priletna ženska. Zakaj se Tilka bralcu zato ob njenem norčevanju še bolj zasmili? Odgovori.

10.

Odlomek iz Tilke preoblikuj tako, da ga boš postavil v sodobnost. Razmisli, kje se bo zgodba odvijala, kako bo Tilka »potoval« k dekletu, kako bo preganjal strah in s čim vzbujal smeh pri bralcih. Seveda moraš pisati v sodobnem jeziku. Besedilo zapiši in ga ponudi v pregled učitelju.

<NAZAJ
>NAPREJ392/547