Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Preizkusi se v raziskovanju

Višina drevesa

V okolici šole določi višino večjega drevesa. Pri tem ne boš plezal na drevo. Meri le na tleh in uporabi matematično znanje. Skrbno načrtuj raziskavo: zapis hipotez — pričakovanj, potrebščine, izvedba, beleženje meritev in predstavitev rezultatov.

Za lažjo izvedbo naloge si lahko pomagaš z namigi v animaciji.

Reakcijski čas

Izmeri si reakcijski čas. To je čas, v katerem se tvoje telo odzove na zunanji dražljaj, npr. start teka ob žvižgu učiteljice. Primer merjenja reakcijskega časa lahko spremljaš tudi na posnetku. Ena oseba v nekem trenutku spusti ravnilo, da prosto pade, druga oseba pa ga poskuša čim prej uloviti. Dolžina ravnila, ki pade med prsti osebe, ki ga lovi, kaže na dolžino reakcijskega časa.

Skupaj s sošolcem si izmeri reakcijski čas, kot je prikazano na posnetku. Skrbno načrtuj raziskavo: zapis hipotez — pričakovanj, potrebščine, izvedba, beleženje meritev in predstavitev rezultatov.

<NAZAJ
>NAPREJ5/260