Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Povzetek

Svetloba nam posreduje informacijo o predmetih iz okolice. Vidimo jih le, če so osvetljeni ali pa sami oddajajo svetlobo.

Nekatere snovi svetlobo prepuščajo (prozorna telesa), nekatere jo prepuščajo delno (prosojna telesa), spet druge pa sploh ne (neprozorna telesa).

Svetloba v vakuumu potuje s hitrostjo $300 000\;\rm{km/s}$, kar je največja možna hitrost, ki je ne more preseči nobeno telo.

Večina svetil oddaja belo svetlobo, v kateri je zajet ves barvni spekter. Telesa vidimo obarvana zato, ker se nekatere barve odbijajo, druge pa vpijajo.

<NAZAJ
>NAPREJ29/260