Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Naše osončje

Naše osončje sestavljajo: Sonce, osem planetov, krepko precej več kot 100 lun, mali planeti, asteroidi, kometi in medplanetarna snov.

V središču našega osončja je Sonce.  Naše Sonce je popolnoma običajna zvezda, okoli katere se gibljejo planeti.

 

Tirnice, po katerih se gibljejo planeti okoli Sonca, so elipse. Okrog večine planetov našega osončja se gibljejo naravni sateliti ali lune. Eden takšnih je naša Luna

V naslednjem posnetku si lahko ogledaš položaj planetov glede na Sonce. Na posnetku so tudi izrisane tirnice, po katerih se planeti gibljejo.

Kako se giblje Zemlja okoli Sonca, si lahko ogledaš na naslednjem prikazu.

<NAZAJ
>NAPREJ61/260