Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Povzetek

Kinetična energija je energija, ki jo ima telo, ki se giblje. Izračunamo jo tako: $$W_{\rm k}=\frac{mv^2}{2},   [1 \,\rm kg\frac{m^2}{s^2} = 1\,Nm =1\,J].$$Velikost kinetične energije je odvisna od hitrosti in mase. Večjo kot ima telo maso, večjo ima kinetično energijo. Večja kot je hitrost, večja je kinetična energija.

Če se telesu hitrost spremeni iz začetne na neko drugo hitrost, se mu spremeni tudi kinetična energija, zato takrat govorimo o spremembi kinetične energije:$$\Delta{W_{ \rm k}}=W_{\rm k2}-W_{\rm k1}.$$

<NAZAJ
>NAPREJ58/235