Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Moč

Delo lahko različno opravljamo; lahko delamo z večjo ali manjšo močjo. Pri čiščenju dvorišča osebe na zgornji sliki opravijo različno veliko delo, ker delajo z različno močjo.  Kadar delamo z večjo močjo, bo enako delo opravljeno v krajšem času. 

Oglej si risbo in razvrsti osebe pri čiščenju snega glede na moč, s katero opravljajo delo, od najmanjše do največje.

Če delamo z manjšo (manjšo, večjo) močjo, opravljamo delo dlje časa. Enako količino dela opravimo v krajšem (krajšem, daljšem) času, kadar delamo z večjo močjo. Avto, ki ima močnejši (šibkejši, močnejši) motor, ima boljši, torej večji pospešek.

O delu govorimo takrat, ko neka sila deluje na neki poti. Delo opravi v nekem času, za kar je potrebna primerno velika moč.

Oglej si spodnje slike. Razmisli o moči posameznih naprav in jih primerjaj med sabo. Enota za moč se imenuje vat ($\rm{W}$).

<NAZAJ
>NAPREJ91/235