Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

V vezju sta sprva vezani dve žarnici po $5\,\rm{W}$. Nato eno od njih zamenjamo z $1,2\,\rm{W}$ žarnico. Opazuj, kaj se zgodi, ko sklenemo krog. Ali je opazna razlika med svetlostjo žarnic? 

Ponovno opravi vse meritve z ampermetrom in voltmetrom, in sicer meri količine za vsak porabnik posebej in za vir. Prav tako izračunaj upore za posamezne porabnike in za vse porabnike skupaj.

Sklepanja na podlagi meritev

Na podlagi meritev v vzporednem vezju z različnimi porabniki in izračunov lahko zaključimo naslednje. Možnih je več odgovorov.

 

<NAZAJ
>NAPREJ184/235