Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

S premikanjem pike na navpičnem drsniku spreminjajmo velikost in smer električnega toka skozi tuljavo in opazujmo, kaj se dogaja z magnetno membrano, ki je blizu elektromagneta.

Kaj smo opazili?

Podobno delujejo zvočniki in slušalke. V zvočnikih in slušalkah sta ponavadi trajni magnet in na membrano zvočnika pripeta tuljava. S spreminjanjem toka skozi tuljavo v ritmu glasbe spreminjamo silo med trajnim magnetom in tuljavo. Membrana zaniha in ustvari zvok.


Zvočnik.

<NAZAJ
>NAPREJ210/235