Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

18. Preberi besedilo.

Kdo je organizator potovanja? Označi ga v zgornjem besedilu.

Število doseženih točk: /0,5

Kje je prilastkov odvisnik? V besedilu označi poved s prilastkovim odvisnikom.

Število doseženih točk: /0,5

Kaj prilastkov odvisnik v izbrani povedi dopolnjuje? V prvo vrstico zapiši glavni stavek, v drugo pa besedo, ki jo prilastkov odvisnik dopolnjuje.

Glavni stavek:

Beseda, ki jo prilastkov odvisnik dopolnjuje:

Število doseženih točk: /1

19. Bi se prijavil na potovanje po Bolgariji? Prijavo je treba oddati pisno, in sicer kot priporočeno pismo. Ustrezno vpiši podatke v dani obrazec. 

Število doseženih točk: /1

20. Kaj vzeti s seboj? Predstavljaj si, da si izkušen vodič, ki želi svojim prihodnjim skupinam olajšati pakiranje. Napiši krajši nasvet, kaj naj vzamejo s seboj na krajše potovanje.

Število doseženih točk: /1
<NAZAJ
>NAPREJ271/463