Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
5.

Katere tri besede s korenom -kap- iz besedila sodijo v isto besedno družino? Vpiši jih v spodnje polje. 

Število doseženih točk: /1,5
6.

Kateri zaimki manjkajo v spodnjem besedilu? Vpiši jih.

Slika je oglas, ki bralca prepričuje v nakup revije. Ta se vsebinsko navezuje na vse reševalne službe v Sloveniji, ki pomagajo ljudem v stiski. Nesreče, kjer posredujejo, so zelo različne. Fotografija na oglasu prikazuje dva gasilca. Klečeči gasilec, čigar pripadnost društvu lahko razberemo s čelade, v roki drži cev.

Katere vrste zaimkov si vpisoval v nalogi?

Število doseženih točk: /3
7.

Kje bi postavil veliko in kje malo začetnico? Pazi na sklon.

V Sloveniji (slovenija) je prostovoljno gasilstvo zelo močno in ima dolgo tradicijo. Skoraj vsak kraj ima svoje prostovoljno gasilsko društvo (prostovoljno gasilsko društvo). Društva se povezujejo v gasilske zveze (gasilska zveza), te pa v Gasilsko zvezo Slovenije (gasilska zveza slovenije). Npr.: v {občini;Občini} Radovljica (občina radovljica) imajo 13 prostovoljnih gasilskih društev, eno izmed njih je tudi Prostovoljno gasilsko društvo Lesce (prostovoljno gasilsko društvo lesce), ki je skupaj z drugimi društvi povezano v Gasilsko zvezo {občine;Občine} Radovljica (gasilska zveza občine radovljica), ta pa je del Gasilske zveze Slovenije (gasilska zveza slovenije). Vsak slovenski (slovenski) gasilec je ponosen na svojo prostovoljno dejavnost.

Število doseženih točk: /4
8.

Kako bi kot vir navajali opisani članek? V novembrski številki leta 2013 Revije 112 (št. 9, letnik 11) je izšel članek Ko zagorijo stolpnice Bogdana Potočnika. Prebereš ga na strani 12. Dopiši manjkajoče sestavine.

POTOČNIK , Bogdan . nov. 2013 . Ko zagorijo stolpnice . Revija 112 , letn . 11 , št . 9 . Ljubljana, str . 12 .

Število doseženih točk: /1
<NAZAJ
>NAPREJ274/463