Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
9.

Kaj sodi skupaj? Poveži pare.

gasilnik
priprava za ugašanje
gasilec
član gasilskega društva
gasilen
ki je za gašenje
gasilo
sredstvo za gašenje
gasilski
nanašajoč se na gasilce
Preveri

Število doseženih točk: /2,5
10.

Kako bi z besedo zapisal število in kratico iz povedi Za redne in nove naročnike je cena podkape samo 11,80 € brez DDV? Zapiši ju.

11,80 € enajst {evrov:celih} osemdeset {centov;evra}
DDV davek na dodano vrednost

Število doseženih točk: /2
11.

Kako bi napisal učinkovit oglas? Izberi enega izmed predlaganih izdelkov in tvori oglas. Razmisli, za kateri medij boš pripravil oglas, kako boš oblikoval besedilo, katere fotografije oz. posnetke boš izbral.

a) Oglašuješ nov izdelek, sirup iz kostanjevih cvetov, ki pripomore k boljši fizični pripravljenosti športnikov, preprečuje visok krvni tlak, poleg tega pa še zdravi prehlad.

b) Oglašuješ začetek poletnega filmskega festivala, na katerem se bodo vrteli super akcijski filmi pretekle sezone. Kraj in datum si izmisli sam.

c) Oglašuješ najnovejši sesalnik, ki omogoča suho in vodno sesanje ter vodno čiščenje z dodanimi čistili za večji sijaj tal. Je lahek, tih, ne porabi veliko električne energije.

Število doseženih točk: /4
12.

Kateri vrsti zahvale bi bili najprimernejši za naslednji primer? Podjetje Čista metla ti je kot nagrajencu časopisne križanke podarilo nov parni čistilnik oken in sedežnih garnitur. S čistilnikom si zelo zadovoljen, zato jim boš poslal pisno zahvalo.

Zasebna. Javna, uradna. Zasebna, neuradna. Zasebna, uradna.

Število doseženih točk: /1
<NAZAJ
>NAPREJ275/463