Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
5.

Ali trditve držijo ali ne? Izberi drži, če je trditev pravilna, in ne drži, če je napačna.

Po opravljeni storitvi v spletni banki se ni treba odjaviti, dovolj je, da zapremo okno brskalnika.

Drži. Ne drži.

Če nakupujemo v spletni trgovini, moramo poleg številke naše bančne kartice napisati tudi osebno identifikacijsko številko (PIN).

Drži. Ne drži.

V spletno banko je najpametneje dostopati z domačega, ne javnega računalnika.

Drži. Ne drži.
6.

Kako boš zapisal števnike? Števnik v oklepaju postavi v ustrezen sklon in ga zapiši z besedo. (Vrstilni števniki namenoma niso zapisani s piko.)

Vsak mesec dobim {petdeset} (50) evrov žepnine, ki jih skrbno polagam na svoj račun. Odprl sem ga pri Mladinski banki, saj je {prvim} (1) {petintridesetim} (35) lastnikom računa ponudila posebno ugodnost, samo {petnajst} (15) centov za vodenje računa na mesec. Varčujem za novo kolo, ki ga potrebujem za treninge gorskega kolesarjenja. To bo že moje {četrto} (4) kolo v zadnjih {šestih} (6) letih, saj se zaradi intenzivnega treninga zelo hitro uničijo. Cene kakovostnih gorskih koles so vrtoglave, in sicer od {sedemsto} (700) do {dva_tisoč_tristo_evrov} (2300). Boljše kolo pomaga pri boljšem rezultatu na tekmovanju, tako sem letos v zadnjih {treh} (3) letih že {tretjič} (3) osvojil {drugo} (2) mesto regijskega prvaka.

Kako bi razvrstil števnike glede na vrsto? Ustrezno razvrsti.

petdeset tretjič drugo petintridesetim petnajst šestih četrto treh prvim dva tisoč tristo sedemsto

Vrstilni

Glavni

7.

Kako bi sestavil obrazec za prijavo v društvo? Predstavljaj si, da si ustanovil Društvo ljubiteljev kolesarstva. Pripraviti moraš evidenco članov, za kar seveda potrebuješ njihove podatke. Razmisli, katere podatke bi bilo smiselno pridobiti, in v spodnjem prostoru sestavi obrazec.

8.

Kaj pa spletna naročilnica? Na spletu poišči naročilnico za revijo, ki te zanima. Natisni jo in jo poskusi izpolniti. Upoštevaj navodila za izpolnjevanje.

<NAZAJ
>NAPREJ311/547