Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
6.

Na sliki je klimatski diagram s povprečnimi mesečnimi temperaturami zraka in višinami padavin za pretekla leta. Preberi spodnji odstavek in z branjem diagrama dopolni manjkajoče besede.

Najnižja povprečna mesečna temperatura je bila meseca januarja . Takrat je zapadlo tudi najmanj padavin, samo 42 $\;\rm{mm}$. Drugi najhladnejši mesec je bil december . Meseca aprila in oktobra so bile enake povprečne mesečne temperature, 10,1 $\;^\circ\rm{C}$. Najtoplejši mesec je bil julij , s povprečno temperaturo 20,1 $\;^\circ \rm{C}$ . Največ padavin je padlo meseca avgusta , 122 $\;\rm{mm}$. Meseca maja in novembra pa je zapadlo v povprečju enako padavin, 91 $\;\rm{mm}$.
7.

Slike oblakov prenesi k njihovemu opisu.

Visoki oblaki, polni kristalčkov, vlaknasti in napovedujejo lepo vreme.
Cirusi
Sivi oblaki, iz katerih dežuje ali sneži.
Nimbusi
Nizki oblaki, kopasti, običajno napovedujejo nevihto.
Kumulusi
Število napačnih: 0
<NAZAJ
>NAPREJ240/260