Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Oglej si nekaj neobnovljivih virov energije

Fosilna goriva predstavljajo neobnovljive energijske vire. Premog, nafta in zemeljski plin so pripomogli k hitremu industrijskemu napredku in razvoju družbe, hkrati pa so povzročili ogromno ekološko škodo. Zgorevanje fosilnih goriv povzroča onesnaženje z ogljikovim dioksidom in drugimi škodljivimi plini ter prašnimi delci.

Tudi jedrsko gorivo je vir energije, ki se ne obnavlja. Jedrsko ali atomsko energijo uporabljamo za pridobivanje elektrike in za pogon ladij ter podmornic. Jedrski odpadki so radioaktivni in nevarni za ljudi ter druga živa bitja. Ali tudi ti uporabljaš fosilna goriva? Na spodnjih fotografijah si lahko ogledaš nekaj primerov uporabe neobnovljivih virov energije.

<NAZAJ
>NAPREJ39/235