Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
10.
11.

Izračunaj moč motorja dirkalnika formule 1, ki ima maso $650\,\rm{kg}$ in pospeši z mesta do hitrosti $30\frac{\rm{m}}{\rm{s}}$ v $2$ sekundah. Pri pospeševanju (s pospeškom $1,5\,\rm{g}$) opravi motor $1\,\rm{MJ}$ dela.

12.

Dirkalnik F1 ima zelo učinkovit zavorni sistem, ki vozilo pri hitrosti $30 \rm{\frac{m}{s}}$ ustavi v $1$ sekundi. Izračunaj, s kolikšno močjo delajo zavore.

13.

Traktor pri oranju njive vleče plug s silo $21,6\,\rm{kN}$ in pri tem opravi pot, ki meri $10\,\rm{km}$. Izračunaj delo, ki ga opravi med oranjem. Kolikšna je moč motorja traktorja, če je kmet delo opravil v $8$ urah?

<NAZAJ
>NAPREJ97/235