Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Naloge

1.

 Narisane so silnice električnega polja. Naboji, ki povzročajo narisano polje (izvori polja), niso narisani. V to električno polje postavimo pozitivni naboj. Katera od narisanih sil pravilno kaže smer električne sile, ki deluje na pozitivni naboj v narisanem električnem polju?

2.

Podobna naloga kakor prejšnja, le da v isto električno polje postavimo negativni naboj. V katero smer zdaj deluje sila na naboj?
 

3.

Preberite spodnje besedilo in dopolnite manjkajoče besede.

Magnetne silnice izvirajo iz (severnega/južnega) severnega magnetnega pola in se stekajo v (severni/južni) južni magnetni pol. Magnetnica se v magnetnem polju zasuka tako, da (severni/južni) severni pol magnetnice kaže v smeri silnic.

V naravi, daleč od drugih magnetov, se severni pol magnetnice v zemeljskem  magnetnem polju postavi proti geografskemu severu. Torej (severni/južni) južni magnetni pol približno sovpada s severnim geografskim polom.

<NAZAJ
>NAPREJ206/235