Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Vrste turizma

Glede na različna merila ločimo več vrst turizma. Mednje sodijo:

  • Izvor turistov:
Domači turizem, ki poteka znotraj države, v kateri je turist doma in tuji turizem, kadar turisti obiskujejo tuje dežele.

  • Starost turistov:
Mladinski ali juniorski turizem, ki se razvija zlasti na območjih, kjer je veliko možnosti za zabavo in šport, ter turizem starejših ali seniorski turizem, ki je pogosto navezan na zdraviliška območja.

  • Mobilnost:
Izlet (izletniški turizem) je krajše potovanje, navadno v kraje znotraj države, medtem ko so počitnice (počitniški turizem) namenjene daljšemu preživljanju prostega časa na enem od turističnih območij. Kadar se turisti na poti na počitnice ustavijo v nekem kraju in si ga ogledajo, potem pa svojo pot nadaljujejo v kraj, kjer počitnikujejo, so tranzitni ali prehodni turisti (prehodni ali tranzitni turizem).

  •  Območja ali kraji, kjer turisti preživljajo počitnice, so lahko:
- gore (gorski turizem),
- ob morju (obmorski turizem),
- mesta (mestni turizem),
- podeželje (podeželski turizem),
- zdravilišča (zdraviliški turizem).

  • Turistični motivi:

 

<NAZAJ
>NAPREJ295/320