Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Zdraviliški turizem
Želja po ohranitvi zdravja vodi turiste v klimatska, termalna in mineralna ali slatinska zdravilišča.
Tam turistom nudijo različne balneoterapije (zdravljenje z zdravilnimi vodami in blatom), talasoterapije (zdravljenje z morskimi kopelmi in morskim zrakom) ali pa vedno bolj obiskane protistresne programe, programe zdravega prehranjevanja in preventivne zdravniške preglede.

Rekreativni turizem
Razlog številnih oblik rekreacije je želja po gibanju in sproščanju. Na nekaterih turističnih območjih so za potrebe rekreacije zgradili razna igrišča, trim steze, sprehajalne poti, urejena kopališča, kolesarske poti in drugo.

Športni turizem
Ogledi športnih prireditev, kot so olimpijske igre, svetovna prvenstva in druga tekmovanja, privabljajo veliko število turistov.

Kulturni turizem
Turisti obiskujejo kulturne znamenitosti, kot so muzeji, galerije, arheološki spomeniki, sakralni spomeniki, kulturne prireditve. Kulturni motiv je pogost pri počitnikovanju v tujih deželah.

Verski turizem
Motiv so romanja in druge oblike verskih potovanj. Romanja pogosto potekajo po starih romarskih poteh, ki vodijo prek več držav.

Navtični turizem
Turisti počitnice preživljajo, ko plujejo po morju z lastnimi ali najetimi plovili (jahte, jadrnice in drugo).

Sejemski turizem
Temeljni motiv je obisk sejma in drugih strokovnih razstav, ki se pogosto dopolnjujejo z drugimi turističnimi motivi.

Kongresni turizem
Osnovni motiv je kongres, seminar in podobno strokovno srečanje, vendar je povezan s turističnimi aktivnostmi (ogledi znamenitosti, družabnimi srečanji, obiski prireditev).

<NAZAJ
>NAPREJ296/320