Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
16.

Sošolec te je prosil za nasvet, kako naj se reši mastnih las. O tej temi najbrž ne veš veliko, zato poskusi poiskati čim več ustreznih nasvetov na spletu in z njihovo pomočjo zapiši nasvet za sošolca. Pri tem bodi pozoren, na katerih straneh si našel nasvete – so bili to medicinski forumi, kjer svetujejo strokovnjaki, ali forumi, kjer lahko svetujejo tudi laiki; kakšen je bil jezik nasvetov, so bili nasveti argumentirani?

17.

S sošolcem se igrajta igro vlog. S spodnjega seznama izberita vsak eno težavo in drug drugemu ustno svetujta.

Kako se znebiti aken?

Kako postati bolj "fit" do poletja?

Kako napisati kriminalko?

Kako osvojiti simpatičnega soseda oz. sosedo?

Katero jezikovno zvrst sta uporabila? Ali so nasveti na radiu in televiziji v knjižnem ali pogovornem jeziku? Svoj odgovor utemelji.

<NAZAJ
>NAPREJ229/463