Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
7.

Dramsko besedilo lahko najbolj občutimo in razumemo, če ga preberemo v celoti ali pa si ogledamo gledališko predstavo, izjemoma tudi film. Pojdi v knjižnico in si sposodi knjigo. Nato s sošolcem izberita odlomek, ki se vama zdi zanimiv, in ga odigrajta pred razredom. Govorita čim bolj naravno in se poskušajta približati razpoloženju oseb.

Partljič komedijo zaključi z naslednjima replikama:

ATA: Pa vseeno ni prav … vse to ni prav … Mislim, da so zaprli Vanča, da zemljo dajejo in jo spet jemljejo, da ne vemo, kaj lahko govorimo in kaj ne … Ni prav, da zaslišujejo … Veš, danes sem se na zaslišanju delal bedaka, pa so me poslali domov … Ni prav, da moramo biti bedaki, potem pa nas pustijo pri miru …
MAMA: Midva ne bova spreminjala sveta, Joža …

Kaj nam avtor v zaključku želi povedati? Napiši kratko besedilo, v katerem boš povzel zaključne misli in se do njih opredelil. Napiši:
  • kako se počuti oče in kaj je razlog za takšno počutje,
  • kako je preživel zaslišanje in kaj misli o tem,
  • kdo ga tolaži in kako,
  • kakšno je tvoje mnenje.

8.

Tinček je pravi mojster v pesnjenju kratkih humornih pesmic, ki so velikokrat politično obarvane. Preberi si nekatere izmed njih, nato pa še sam sestavi kakšno. Pomisli na šolo, starše, prijatelje, sošolce, sorodnike, šport, razvedrilne oddaje  …

<NAZAJ
>NAPREJ453/463