Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Naloge

1.

Katera trditev je napačna?

2.

Kovinsko kroglo spustimo, da pade na tla. Med padanjem na kroglo deluje le sila teže, zato se krogli vsako sekundo hitrost poveča za približno $10\,\frac{\rm{m}}{\rm{s}}$. Kako velika bo hitrost krogle, če bo padala $2$ sekundi?

3.

Preberite spodnje besedilo in dopolnite manjkajoče besede.

Kamen z maso $200\,\rm{g}$  spustimo, da prosto pade z višine $10\,\rm{m}$. Med padanjem se hitrost kamna povečuje . Na kamen deluje sila teže, ki je usmerjena navpično navzdol . Velikost sile teže kamna je 2 N.
4.

Kamen je padel z mostu. Kako visok je most, če je kamen padal $2\,\rm{s}$? Upor zraka lahko zanemarimo. Za računanje uporabite $g=9,8\,\frac{\rm{m}}{\rm{s}^2}$.

5.
<NAZAJ
>NAPREJ29/235