Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
9.

Ali kdaj pišeš sezname za svoje dejavnosti? Preberi spodnje primere in zapiši ustrezne sezname.

Odpravljaš se na morje in sestavljaš seznam stvari, ki jih boš vzel s seboj. Seznam naj bo kratek, brez glagolov v naštevalnih enotah.

Odločil si se, da boš začel resno trenirati tek in se udeležil polmaratona. Napravi seznam stvari, ki jih moraš upoštevati pri treningu. Pomagaj si s spletnimi stranmi o teku. Seznam naj ima daljše enote z nedoločnikom.

Novo leto je navadno čas zaobljub. Tudi ti napiši seznam zaobljub, ki bi jih rad v naslednjem letu uresničil. Seznam naj ima daljše enote, zapisane v obliki stavkov z osebno glagolsko obliko.

10.

Kako bi spodnje besedilo spremenil v seznam? Besedilo o postopku čiščenja okenskih stekel spremeni v seznam in ga zapiši. 

11.

Kateri zapis se ti zdi učinkovitejši? Razloži zakaj.

<NAZAJ
>NAPREJ277/547