Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
3.

Dopolnite besedilo.

Maščobe delimo glede na agregatno stanje in izvor. Glede na agregatno stanje ločimo masti in olja , glede na izvor pa rastlinske in živalske maščobe.
4.
Koliko hidroksilnih skupin je v molekuli propan-1,2,3-triola? Tri  

S koliko molekulami karboksilnih kislin lahko reagira molekula propan-1,2,3-triola? Tremi

Katera reakcija poteka med molekulami alkoholov in molekulami karboksilnih kislin ob prisotnosti katalizatorja, ki je običajno koncentrirana žveplova kislina? Estrenje

Formula etilnega estra etanojske kisline.

V formuli poišči in napiši funkcionalno skupino značilno za estre? -COO-

5.

Maščobe niso pomembne le za prehrano, uporabljamo jih tudi kot maziva, pri proizvodnji lakov in barv. Katera ugotovitev je pravilna za maščobe?

6.

Zanima nas, koliko maščob vsebujejo  orehova jedrca. Kako bomo zasnovali poskus?

<NAZAJ
>NAPREJ120/271