Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Naloge

12.

Preberi predstavitveno besedilo s spletne strani.

 

13.

Kje in s katerim namenom se je fotografinja predstavila?

14.

Kateri del je v predstavitvi najobsežnejši?

15.

V predstavitvi fotografinje skorajda ne najdemo opisa. Opiši jo po zgornji sliki.

16.

Povedi, v katerih je zapisana oznaka, prenesi na zelen fotoaparat, poved z navedenimi dogodki iz preteklosti osebe, pa na črnega.17.

Kakšno je fotografinjino ubeseditveno stališče?

18.

Poišči primere slogovnih posebnosti njenega pisanja: manjšalnico, primero, poosebitev, slengizem, frazem. Je tak slog izviren ali klišejski?

19.

Zamisli si, da želiš opravljati poslovno dejavnost in nameravaš ponuditi storitve na spletu. Napiši samopredstavitveno besedilo. (Od vrste dejavnosti je odvisno, kateri del predstavitve bo obsežnejši: opis, oris, oznaka ali pripoved.)

<NAZAJ
>NAPREJ176/442