Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Egipčanska književnost

Oglej si območje starega Egipta in razmisli, katere države mejijo nanj. 

 

Na Egipt mejijo:

Ob kateri reki je bilo območje starega Egipta?

Ali veš, kako se imenuje staroegipčanska pisava?

Izberi, kar je značilno za državo:

Egipčanska književnost je nastala v obdobju starega Egipta (okoli leta 3000 pred štetjem) in se razvijala do prihoda Aleksandra Velikega (332). Stari Egipčani, ki so živeli ob reki Nil, so imeli sužnjelastniško družbeno ureditev: sestavljali so jo faraon, svečeniki, pisarji, vojaki, kmetje, trgovci, obrtniki ter sužnji, ki so opravljali težja fizična in služabniška dela ter so bili last sužnjelastnikov.

Egipt se je v starem veku delil na Spodnji in Zgornji ali Južni Egipt. Tritisočletno zgodovino Egipta, v kateri je vladalo 31 dinastij, delimo na čas stare, srednje in nove države.

Prisluhni družbenopolitičnim značilnostim egipčanske družbe.

 

<NAZAJ
>NAPREJ273/442