Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Interesne govorice

Najbrž se v prostem času družiš z različnimi skupinami ljudi, s katerimi te povezujejo isti interesi. Med druženjem s sošolci uporabljaš neknjižne izraze o šoli, s prijatelji pa o svojih dejavnostih, krožkih, zabavi in preživljanju prostega časa. Govorica, ki jo uporabljaš s pripadniki istih starostnih skupin, se imenuje sleng.

Oglej si kratek pogovor sošolcev, ki sta po pouku na kratko poklepetala o šoli in dekletih.

Si razumel pogovor? Kaj misliš, iz katere pokrajine sta doma? O katerih temah sta se pogovarjala?

Napiši vsaj tri slengovske izraze, ki si jih slišal na posnetku. 

Kaj je značilno za tvoj sleng in jezik tvojih prijateljev? Katere so tiste besede, ki jih starejši ne uporabljajo in ne razumejo?

Je sleng primeren za sporazumevanje v uradnih okoliščinah?

Kaj pomenijo naslednje slengovske kratice?Št. pravilnih odgovorov – od vseh možnih:

odgovor_narobe.png odgovor_prav.png 1-veselje.jpg 2-presenecenje.jpg 3-dolgocasje.jpg 4-zalost.jpg

Poleg kratic se v klepetalnicah in SMS-sporočilih uporabljajo tudi posebni znaki za izražanje razpoloženja. Katere poznaš in kako se imenujejo?

<NAZAJ
>NAPREJ28/442