Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Predstavitev kraja

Oglej si film, nato odgovori na vprašanja.

Kateri kraj/državo predstavlja film? Če kraja/države nisi prepoznal, boš našel rešitev v geslu križanke. (Ob kliku na številko ob osenčenih poljih se v 1. vrstici pojavi opis pojma – premakni okvirček k ustrezni številki v stolpcu.)

  • 1.
  • 2.
  • 3.
  • 4.
  • CENT
  • IRSKA
  • PIRENEJSKEM
  • RIGA
Geslo:

S katerim namenom je nastal videoposnetek o Cipru?

Ponovno si oglej posnetek o Cipru in s spletnimi podatki pripravi besedilo, ki bo obogatilo videopredstavitev (npr. zgodovinski, kulturni, politični razvoj, mnenja turistov, ki so obiskali Ciper, lastno mnenje).

Preberi besedilo in v tabelo vpiši zahtevane podatke.

Ciper je evrazijska otoška država v vzhodnem delu Sredozemlja, južno od Turčije, zahodno od Levanta, severno od Egipta in jugovzhodno od Grčije. Je tretji največji otok v Sredozemskem morju in eden najbolj priljubljenih turističnih krajev, saj ga vsako leto obišče čez 2,4 milijona turistov. Nekdanja britanska kolonija se je leta 1960 osamosvojila od Združenega kraljestva in leta 1961 postala članica Skupnosti narodov (Commonwealth of Nations). Republika Ciper je razvita država, od 1. maja 2004 tudi članica Evropske unije. 1. januarja 2008 je kot svojo valuto uvedla evro.

velikost

lega

značilnosti
osamosvojitev

vstop v EU

<NAZAJ
>NAPREJ177/442