Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Predstavitev osebe

Oglej si slike. Poveži osebe (levo) s kratkimi besedilnimi predstavitvami (desno).

Ruski revolucionar Lenin je leta 1895 v Sankt Peterburgu ustanovil Bojno zvezo za osvoboditev delavskega razreda. Leta 1898 je izdal knjigo Razvoj kapitalizma v Rusiji.
Lik s prevelikimi hlačami in karirasto srajco ter z rumeno lasuljo nastopa v cirkusu. Na glavi nosi klobuk in zabava ljudi. Oblečen je v prevelike čevlje in ima rokavice, prepoznaven je tudi po rdečem nosu.
Lik je oblečen v črno oblačilo in nosi sabljo. Obvlada borilne veščine in je spreten v mečevanju. Ima vitko in gibčno telo. Orožje in svoje bojne veščine uporablja zlasti v samoobrambi.
Je majhne rasti, oblečen v prevelike črne hlače in kratek jopič. Na glavi nosi črn klobuk. Prepoznaven je po hoji s kratkimi, a hitrimi koraki. Ima izrazito obrazno mimiko in ne govori veliko.
Število napačnih: 0

Dve osebi izmed štirih na zgornjih slikah sta unikatni. Katera od njih je znana zgodovinska oseba?

Kako je ime filmskemu komiku na 4. sliki?

Tri od štirih oseb so predstavljene po:

Kateri lik ni predstavljen po zunanjosti?

Koliko oseb (izmed štirih na slikah) se izraža z gestami rok?

Osebo lahko predstavimo na različne načine. Navedemo lahko njene zunanje ali notranje lastnosti ali pa o njej pripovedujemo. V nadaljevanju boš izvedel, kako se načini predstavitve razlikujejo med seboj in kako lahko celovito predstaviš osebo.

<NAZAJ
>NAPREJ171/442