Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Kako se zdravo prehranjevati

Spoznali boste, kaj je debelost in kaj pomeni stradanje. Preučili boste delitev hranilnih snovi in njihov pomen za pravilno delovanje telesnih funkcij. Naučili se boste uporabljati prehransko piramido pri izbiri uravnotežene, zdrave hrane.


Svet je poln nasprotij.

Evropsko združenje za študij debelosti v državah Evropske skupnosti (European Association for the Study of Obesity - EASO), ki spremlja pojav debelosti med šolarji in mladostniki v državah EU, ocenjuje, da ima v 25 državah članicah EU kar 16 do 26 % mladostnikov povečano težo, od tega pa jih lahko 4 do 6 % uvrstimo v kategorijo predebelih.

Preveč  hrane
Pomanjkanje hrane

Po drugi strani pa Organizacija Združenih narodov oz. Agencija za hrano in kmetijstvo navaja, da je l. 2003 na svetu vsak dan  zaradi pomanjkanja hrane umrlo kar 25 000 ljudi, med njimi je največ otrok. Kar 800 milijonov ljudi v Afriki in Aziji pa trpi za podhranjenostjo.


Debelost

Kaj je debelost?

Izračunajte svoj BMI

Izračunajte svoj telesni masni indeks (BMI) in se na podlagi tabele BMI uvrstite v ustrezno kategorijo presuhih, predebelih, normalnih. Kategorizacijo komentirajte.

Stradanje

Kaj je stradanje?

Delitev hranilnih snovi


<NAZAJ
>NAPREJ273/335