Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Vrste trikotnikov

Oglej si trikotnike v galeriji slik. Opaziš kako skupno lastnost trikotnikov? V čem se trikotniki na slikah razlikujejo?

V tem poglavju bomo podrobneje spoznali lastnosti trikotnikov. Trikotnike bomo opredelili glede na dolžine njihovih stranic in glede na velikost njihovih kotov. Poiskali bomo osno simetrične trikotnike in njihove lastnosti.

Ponovitev

1. V zvezek obriši geotrikotnik. Nastali trikotnik označi v pozitivni orientaciji. Označi stranice in notranje kote trikotnika. Izmeri dolžino stranic in velikost notranjih kotov trikotnika. Ali je narisani trikotnik osno simetričen?

2. Pravilno razvrsti kote.

3. Postavi simetrijsko os (somernico) na pravo mesto.

<NAZAJ
>NAPREJ315/539