Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Koordinatna mreža

Verjetno si že igral igro potapljanje ladjic, kjer ugotavljaš lego ladij na mreži polj. Na spodnji mreži so kvadratki. Postavi vsak kvadratek na tako mesto v mreži, kot je zapisano na kvadratku.

Kvadratke si moral prenesti na pravo mesto v mreži. V nadaljevanju se bomo naučili še kaj več o določanju lege v ravnini.

Ponovitev

1. Povleci števila na prava mesta na številski premici.

2. Na številski premici prikaži prvih šest naravnih števil.

3. Med katerima zaporednima naravnima številoma prikažemo števila $3,4;\ 3,201;\ 3,09$?

4. Izberi primer, kjer so števila urejena po velikosti.

5. Poišči zaklad, ki je na polju $3c$.

Zaklad smo poiskali tako, da smo opredelili lego polja, na katerem je bil zaklad. V nadaljevanju se bomo naučili določati lego točke na premici in v mreži.

<NAZAJ
>NAPREJ425/539