Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Kakšen lik je don Kihot?

Tragikomičnost je prepletanje tragičnih in komičnih elementov. Don Kihotove želje so plemenite, toda v svetu, v katerem je živel, so norost. Tragikomičnost žalost sprevrača v smeh in nasprotno.

Preberi citat o don Kihotovem boju z mlini na veter in pojasni, zakaj je don Kihot tragikomičnen lik.

"Velikani so. Če te je strah se skrij in moli, ko se bom jaz udaril z njimi." /.../
"Ne bežite, strahopetci," je zavpil, "saj vas napada en sam vitez."/.../
Ko je zamahnil, je hud veter obrnil krilo s tako močjo, da je zlomilo sulico, dvignilo viteza in konja in ju vrglo daleč od sebe na tla.

Na spletni strani Youtube poišči prizor iz filma, ki predstavlja motiv boja z mlini na veter in si ga oglej. Napiši, kako se ta don Kihotova prigoda konča.

Kaj pomeni izraz donkihotstvo? Besedo poišči v slovarju in jo primerjaj z naslednjo razlago: donkihotstvo je prizadevanje za dosego česa velikega, nedosegljivega, navadno neuspešno.

Katere trditve bi štel k realizmu in katere k idealizmu? Prenesi jih na ustrezno sliko.Roman

Poslušaj, kaj je značilno za roman.

Miguel de Cervantes Saavedra (1547–1616)

<NAZAJ
>NAPREJ347/442