Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
6.

Pri popolnem gorenju ogljikovodikov nastajata CO2 in H2O. Glede na sestavo ogljikovodika nastaja različno razmerje obeh produktov. Prenesite krogec, ki stoji pred produktom na kvadrat, ki stoji pred formulo ogljikovodika, iz katerega produkt lahko nastane pri popolni oksidaciji. Trije produkti gorenja ne odgovarjajo nobeni formuli ogljikovodika.

7.

Podana so vrelišča alkanov od metana do dodekana. Ustrezno sliko z molekulsko formulo metana prenesite na kvadrat, ki ustreza vrelišču tega alkana.

<NAZAJ
>NAPREJ78/335