Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
17.

$15 \;\%$ prvega števila je trikratnik tretjega števila. Tretje število je za $4$ večje od drugega. Vsota vseh treh števil je $-15$. Izračunaj ta števila.

18.

Razišči, kako izračunamo vsoto prvih $k$ naravnih števil. Zapiši pravilo za izračun vsote.

19.
20.
21.

Trimestno število ima števko na mestu stotic za $2$ večjo od števke na mestu enic, števka na mestu desetic je tretjina vsote števk na mestu stotic in na mestu enic. Če števki na mestu enic in desetic zamenjamo, je novo število za $9$ večje od prvotnega števila. Katero število je to?

22.
23.
<NAZAJ
>NAPREJ116/513