Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Poskus, dogodek, izid

Miha in Maja sta na neki prireditvi poskusila srečo s kolesom sreče. Zavrti kolo in poskusi srečo tudi ti. Preden zavrtiš kolo sreče, razmisli, kolikšno možnost imaš, da se kolo sreče ustavi na polju z nagrado. Vsa polja na kolesu sreče so enako velika.

Poskusi kolo sreče večkrat zavrteti. Se kolo vedno ustavi na polju z enakim napisom? V nadaljevanju boš izvedel, kaj je poskus, kaj dogodek in kaj izid. Ločil boš slučajne dogodke od gotovih ali nemogočih.

PONOVITEV

1. V zvezku z deli kroga prikaži ulomke $\frac{1}{4}$, $\frac{1}{2}$, $\frac{5}{6}$. Vsak ulomek prikaži v novem krogu.

2. V posodi so tri kroglice: rdeča, modra in zelena. Zamižimo in iz posode povlečemo najprej eno, nato drugo in nazadnje še tretjo kroglico. Kroglic ne vračamo nazaj v posodo. Kroglice razporedi v kombinatorično drevo, ki prikazuje vrstni red izbiranja kroglic.

<NAZAJ
>NAPREJ497/513