Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Koordinatni sistem

Miha je Maji zastavil uganko. Na zemljevidu so štirje otoki. Na enem izmed otokov je zaklad. Za otok z zakladom velja pogoj: $0 \le x \le 2$ in $1 \le y \le 3 $. Pomagaj Maji in poišči otok z zakladom tako, da skrinjo povlečeš na izbrani otok. Zaklad postavi pod palmo. Opiši, kako ti zapisani pogoj pomaga odkriti pravi otok.

O številski premici in koordinatni ravnini si se učil že v 8. razredu. V nadaljevanju boš ponovil nekatera znanja in se naučil še kaj novega. Znal boš prikazati točke na realni številski osi in v koordinatnem sistemu.

Ponovitev

1. V označeni pravokotnik povleci zapis pojma z barvo označenega dela koordinatnega sistema. Ob pravilni izbiri se obarva naslednji del koordinatnega sistema. Nadaljuj postopek.

2. Točke povleci na ustrezna mesta v koordinatnem sistemu.

<NAZAJ
>NAPREJ174/513