Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Ravnina in prostor

Če se ozremo naokrog,  lahko morda vidimo omaro, mizo, stole, slike ... Vsak objekt lahko povežemo s katerim izmed matematičnih elementov v prostoru. Govorimo o modelih.

Poglej v spodnjo omaro. Ugotovi, s katerim matematičnim pojmom lahko povežemo police v omari.

Poznaš že geometrijske odnose med točko in ravnino ter premico in ravnino v prostoru. V nadaljevanju boš spoznal odnose med ravninami v prostoru.

Ponovitev

1. Geometrijska telesa preriši v zvezek. Narisanim premicam $p$, $r$, $s$ in $t$ nariši vzporedne premice, ki so nosilke robov geometrijskih teles.


2. V zvezek preriši kocko $ABCDEFGH$. Pobarvaj vsako ravnino, določeno s tremi oglišči kocke, na kateri leži premica $p$.

<NAZAJ
>NAPREJ160/513