Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Funkcija

Maja v vrč naliva vodo. Odpri pipo in opazuj polnjenje vrča. Katere količine se pojavijo v nalogi in kako so med seboj povezane?

Preberi podatke z grafa in dopolni preglednico.

Čas [$\rm{s}$]
$1$ 6  
$10$
16 20
Prostornina vode v vrču [$\rm{dl}$] 
0,5  
$3$
5
$8$
$10$

Veš, da se vrednost odvisne spremenljivke spreminja s spremembo vrednosti neodvisne spremenljivke. Predpis, po katerem se vrednost odvisne spremenljivke spreminja, posebej poimenujemo. Poglej, kako. 

Ponovitev

1. Povleci točko $B$. Katere količine se pojavijo v nalogi? Katera količina je neodvisna količina? Katera količina je odvisna količina? Kako so količine med seboj povezane?

2. Izberi pare medsebojno odvisnih količin.

<NAZAJ
>NAPREJ185/513